Crazy sailing in acceleration zones – Ep. 19

Här på Kanarieöarna kan det bli tuff segling när man seglar mellan öarna. Då seglar man i de så kallade accelerationszonerna där vinden komprimeras och kan öka från 7 m/s till över 20 m/s. I avsnitt 19 kör vi runt på Gran Canaria och upptäcker lilla byn Puerto de Mogán där vi har båten. Sedan seglar vi de 74 sjömilen till La Gomera och får uppleva hård vind och stora vågor på vägen.

We experience our windiest sail so far! 30-35 knots steady on the beam between Gran Canaria and La Gomera and we are being tested by the acceleration zones. As we are closing in on La Gomera the wind is gusting to 40 knots, and we have to enter the marina in darkness. Before we untied the lines we made a roadtrip around Gran Canaria, heading up the mountains. We also checked out the world cup in windsurfing in Pozo Izquierdo on the east coast. 

Namelogo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s