Sailing across the bay of biscay – ep. 8

Så var det dags för att korsa Biscaya! Först seglade vi från Guernsey till Camaret Sur Mer där vi stannade i tre dagar. Biscaya bjöd på många möten med delfiner och första kvällen kom en flock på ca. 50 pilotvalar och simmade med båten. Det var helt fantastiskt! Andra dagen dog vinden och vi startade motorn men redan efter några timmar började den tjuta och det verkade vara problem med växellådan. Vi fick därför segla långsamt med slående segel tills vinden kom tillbaka. Tredje dagen seglade vi in i A Coruña hamn och nu är vi framme i värmen! Vi är mycket nöjda med överseglingen och vi hoppas att ni gillar senaste avsnittet.

Glöm inte att ge en tumme upp på YouTube! 

It is time to cross the Bay of Biscay! But first we sail from Guernsey to Camaret Sur Mer in Brittany, France. During our three day stay we explore the natural park around Camaret Sur Mer and prepare for the crossing. On the Bay of Biscay we meet a lot of dolphins and on the first night around 50 pilot whales swim with RAN. Amazing! The second day the wind dies and we start the motor. After a few hours some problems with the gear box appears and we have to stop the motor and continue to sail in very weak wind with the sails slamming. The third day we arrive to A Coruña, Spain. Finally sun and warm weather!

Don’t forget to give a thumbs up on YouTube!

Untitled-1

One thought on “Sailing across the bay of biscay – ep. 8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s