Track RAN on Marine Traffic

Skärmavbild 2016-02-26 kl. 19.20.20

Ett snabbt hej från St. Peter Port på Guernsey. Hit kom vi i går eftermiddag efter att ha kört för motor från Cherbourg. Vi stannade bara i lite mer än ett dygn i Cherbourg då vi ville ta oss vidare när vädret tillät det. Vi får se hur länge vi blir kvar här på Guernsey. Det är en väldigt “rullig” hamn då det blåser rakt in från havet vid högvatten och när det är lågvatten står vi på grund. Vi ringde upp hamnen innan vi lämnade Cherbourg för att försäkra oss om att vi kunde gå in i hamnen och väl här blev vi visade en plats där det skulle vara 2 meter djupt. Vi har dock upptäckt att RAN sticker lite djupare nu när hon är lite tyngre men som tur är är det bara sand på botten. Men helt bra känns det inte så vi får se hur länge vi stannar här. Det är en fin ö med en mysig huvudstad och för första gången har vi fått klarera då Guernsey inte hör till EU.

För att hålla koll på var vi är när vi inte uppdaterar bloggen så går det att spåra RAN på Marine Traffic. Där går det att se vilken hamn vi är i för närvarande och lite annan info. Kolla in sidan här. 

Nu ska jag ställa undan sakerna i köket så att de inte åker i golvet av allt gungande. Det är nästan värre än ute på havet!

A quick hello from St. Peter Port and Guernsey where we arrived yesterday. We stayed only for a day in Cherbourg and moved on to Guernsey since the weather was good. We’ll see how long we stay here since it’s a a lot of swells in the harbor when it’s high tide and when it’s low tide we’re standing aground in the sand. We called the marina before we left Cherbourg just to make sure that we could enter and they said it was okey and when we had arrived we were shown a place where the draft is 2 meter. We have noticed that RAN’s draft is a little bit over 2 meter now when she is heavier than normal. It’s not fun to stand aground… Guernsey seems to be a nice island though and the capital as well. We are not longer in the European Union so things is a bit different here. 

If you want to see where we are when we don’t update the blog, you can track the boat on Marine Traffic. There you can see which port we’re in and some other information. Check it out here.

Now I have to put away the things in the galley so they don’t hit the floor because the boat is swinging a lot. Almost worse than on the sea!

Malinlogga2

 

7 thoughts on “Track RAN on Marine Traffic

 1. kidde says:

  Hej igen,
  Ni ingår nu i min personliga flotta på Marine Traffic och därmed har jag ju bättre koll på hur ni förflyttar Er. Antar att Ni inte har något emot detta? Era filmer är ju superba! Drygt att vänta på nästa.
  Sköt om Er!

  Fair Winds,
  Christer Cederlund

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s