En vecka i Haag

P1020299

Som du kanske har sett på Instagram befinner vi oss redan i Frankrike, närmare bestämt i Dieppe i Normandie. Mer om Dieppe och seglingen hit kommer snart men först en uppdatering från vår vecka i Haag.

P1020294

Väl framme efter den jobbiga etappen från Vlieland lade vi till i Scheveningen Marina i utkanten av Haag. Scheveningen är ett populärt besöksmål på sommaren med sin långa och breda strandpromenad och många restauranger och barer. Vintertid är det ett ganska sömnigt område men i hamnen var det mycket rörelse. Vi var glada över att ha tillgång till både 16 amp ström och färskvatten och RAN fick sig en ordentlig tvätt utvändigt. Vi fick bort saltvatten och smuts och även lite kvarvarande rester från sjösjuka.

P1020292IMG_4247

Haags centrum ligger ca 45 minuters promenad från Scheveningen och vägen dit kantas av fina bostadsområden med typiskt holländska hus. Det märks att Haag är en business-stad och den känns inte så mysig eller kulturell. I Haag ligger Haagtribunalen, som är en internationell krigsdomstol och i staden hyser även alla ambassader och konsulat samt kungahuset. Haag kallas för Nederländernas administrativa huvudstad.

P1020342

En kväll fick vi oväntat besök på båten av Cristopher och Roan från Sydafrika som också ska iväg och segla. De hade hittat oss på YouTube och sett att vi var i Scheveningen. Vi tog en öl på båten och pratade om seglingsplaner. Det var roligt att träffa andra som är på väg ut på långsegling och de var faktiskt de första seglarna vi träffat sedan vi lämnade Sverige.

P1020357

Efter en vecka blev det dags att lämna Scheveningen och Nederländerna och segla vidare söderut. Efter 115 sjömil var vi framme i Calais i Frankrike och Engelska kanalen!

As you might have seen on Instagram we’re already in France currently in Dieppe in Normandie. We’ll write more about France shortly but first an update from our week in The Hague. We explored Scheveningen, a neighborhood in The Hague that is very popular in the summertime and we walked to the center of the Hague. One night we got unexpected visit buy the two guys from TwoSkippers.com. They had found out that we were in Scheveningen and came by to say hi and check out the boat. We had a beer on the boat and it was nice to meet other sailors! After a week in The Hague it was time to sail south to Calais in France. After 115 Nm we arrived and also entered the English Channel!

Malinlogga2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s