Äntligen på väg!

P1020102

Något jag har märkt med segling är att man får en del nya vanor. En av de som har varit mest påtaglig kallar jag för väderknarkandet. Jag har tappat räkningen på hur många gånger om dagen vi kollar väderprognoser. Timme för timme scrollar vi fram för att se hur vindarna utvecklar sig. Där är nog en lucka! Men plötsligt är den borta och då har den fått ge vika för nya kuling- och stormvindar. När vi är ute och promenerar tittar vi på hur molnen rör sig och känner efter hur vinden blåser. Det har helt klart blivit ett nytt intresse om inte annat ett oundvikligt sådant. Vi använder mest Windyty och laddar ner gribfiler till mobilen. Tyvärr så har prognoserna under drygt två veckors tid varit en ständig besvikelse. Fram tills nu!

Skärmavbild 2016-02-03 kl. 14.19.26

Till slut så började väderprognoserna visa lite lättare vindar som inte bara blåser från sydväst. Vi har hittat en lucka på cirka 24 timmar och kommer försöka att ta oss till Haag i Holland. Det är en etapp på cirka 90 sjömil och kommer att ta runt 15 timmar. Vi beger oss iväg tidigt i morgon bitti medan det fortfarande är högvatten så att vi kommer ut ur hamnen.

Det ska bli skönt att komma ut på havet igen och framförallt att komma vidare. Åter i hamn igen kommer vi att slutföra arbetet med nästa video så att den kan komma upp snart!

I’ve become a weather junkie since we started sailing. We’re checking the weather predictions all the time to find a gap in the weather. But it has been gale and storm every day for nearly two weeks. Until now! There’s going to be light winds starting from tomorrow and for about 24 hours. We’ll sail to Hague in The Netherlands which is about 90 Nm from Vlieland and it will take around 15 hours. We leave early tomorrow morning while it’s still high tide so we can come out from the harbor. Gonna be nice to get out on the sea again and to move forward. In Hauge we’re going to finish the work with the next video!

Malinlogga2

5 thoughts on “Äntligen på väg!

  1. Björn says:

    Äntligen! Hoppas att väderprognosen håller så ni kommer iväg. Jag har verkligen lidit med er när ni varit inblåsta så länge. Jag visste inte att så hårda vindar kunde hålla i sig så länge. Jag håller tummarna för er att kommer iväg och når fram till Haag. Ni verkar ju få hyfsade vindar från imorgon bitti fram till fredag morgon, i alla fall. Kul att få följa med er på resan, även om det är via webben. @resebjorn

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s