Andra advent och en lös Penta

Nu har andra advent passerat och veckorna flyger fram. Men inte oss emot, vi längtar och räknar dagarna till avfärd. Johan har slutat att jobba och håller nu på med båten på heltid. Jag har några veckor kvar på mitt jobb och sedan är även jag redo för att resa.

Det första på vår to do-lista har varit att serva motorn. Johan har gått igenom allt och har bland annat bytt alla filter och tvättat hela motorutrymmet. För att komma åt motorn ordentligt så har vi fått plocka ut kylskåpet som sitter ovanför motorn och den huserar just nu mitt på golvet i salongen. Maten den får stå ute i sittbrunnen så det är tur att det inte är mitt i sommaren. Precis när vi var redo för att ställa tillbaka kylskåpet upptäckte vi att ett av fästena till motorn hade gått av. Detta måste bytas så att motorn sitter fast ordentligt vilket innebär att vi får leva med ett kylskåp på golvet i några dagar till. Men det var bara bra att det upptäcktes nu och inte mitt ute på havet!

IMG_4021

Vår trofaste Volvo Penta

Second of advent has past and we’re counting the days until departure. Johan is working full-time with the boat and has served the motor that took quite some time but it needed to be done.

Malinlogga2

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s